Zuid-Afrika: Wat Te Zien En Wat Te Doen - Travel

Published Feb 23, 22
8 min read

Familie Rondreis Zuid-afrika - Unieke Maatwerkreizen

Reis je naar Zuid-Afrika met kinderen onder de 18 jaar dan moet je ook het geboortecertificaat kunnen laten zien, Vaccinaties: een vaccinatie voor je reis naar Zuid-Afrika is niet verplicht, maar vaccinaties tegen DTP en hepatitis A worden wel aangeraden. Een deel van de vaccinatiekosten kunnen mogelijk vergoed worden door je ziektekostenverzekering, handig om dit even te checken.

Zuid-Afrika: welke valuta Geld & pinnen: de munteenheid in Zuid-Afrika is de Zuid Afrikaanse Rand (ZAR). Je kunt pinnen in Zuid-Afrika, zorg er wel voor dat je je bankpas op 'wereld' hebt staan. Niet overal tijdens je Zuid-Afrika reis zal je pinautomaten tot je beschikking hebben, zorg er dus voor dat je genoeg contant op zak hebt voor deze situaties.

Zuid-afrika Rondreis Specialisten - Vergelijk Individuele Reizen

Een verre reis met je kinderen? Voor een familiereis is Zuid-Afrika een ideale bestemming. Zuid-Afrika biedt volop mogelijkheden en je kunt je rondreis zo afwisselend maken als je zelf wilt. Kalm aan, zodat zowel jij als je gezin er van genieten. Je slaapt in Zuid-Afrika comfortabel en in kleinschalige hotels, vaak met zwembad.

Laat je adviseren over bijzondere plekjes in Zuid-Afrika en maak kennis met de lokale bevolking. Is je kind jonger dan 18 jaar? Dan is het belangrijk om te weten dat je bepaalde documenten mee moet nemen. Lees onze praktische tips voor een familie rondreis door Zuid-Afrika met kinderen.

De Perfecte Rondreis Door Zuid-afrika: Dit Zijn De Zeven Tips

Van het spotten van olifanten in het Kruger Nationaal Park tot het fenomenaal uitzicht vanaf de Drakensbergen: we hoeven vast geen extra activiteiten op je to-dolijstje te zetten. Daarover hebben niet alleen wij maar het voltallig internet al meer dan voldoende gepubliceerd. Toch lijkt men door de verblindende schoonheid van Zuid-Afrika al eens de praktische kant te vergeten.

Maar voorzie toch ook maar warmere kleding voor ’s avonds. Dat is ook het geval indien je in Drakensbergen verblijft: dan draag je best een fleece (reis naar Johannesburg). om prikgrage muskieten op afstand te houden en voorzie een windjack en een warme trui indien je ’s ochtends al op safari vertrekt. Kies dan uiteraard niet voor opvallende kleding, want dat schrikt de dieren af.

Zuid-afrika Reizen

En dan wil je echt wel wat extra bescherming tegen de brandende zon. Ga je op restaurant? Dan hoef je je weinig zorgen te maken. als een paard. Of moeten we zebra zeggen? Hoe dan ook: je hoeft heus niet je beste kostuum mee te nemen tijdens je rondreis door Zuid-Afrika.

Het vinden van de juiste wandelschoenen is daarentegen een moeilijkere opgave. Lange wandelingen zijn eerder regel dan uitzondering en onverharde ondergronden sieren het decor. Wij raden halfhoge wandelschoenen aan die voldoende bescherming bieden aan de enkel, maar die anderzijds de flexibiliteit bieden om goed door te stappen. Vergeet uiteraard niet om ze vooraf goed in te wandelen opdat je tijdens je reis niet met ongemakjes hoeft af te rekenen.

Rondreis Zuid Afrika? Vergelijk 10 Reisorganisaties.

Het is niet ongewoon dat je . In Zuid-Afrika gebruiken ze per slot van rekening stopcontacten van het type D, M en N. Die stekkers van type D en M worden bijna nergens anders gebruikt, behoudens in enkele landen in Centraal- en Noord-Afrika. Dat is meteen ook de reden waarom je soms even moet zoeken naar een gepaste reisstekker en dat de internationale adapter van de ANWB hier niet werkt., want als Zuid-Afrikaanse agenten moeilijkheden hebben met ons gek Nederlands taaltje kan je een bekeuring krijgen.

Wanneer je een auto wil huren in Zuid-Afrika, is het belangrijk om . De prijzen verschillen sterk, maar dat kan je ook zeggen over de voorwaarden. Soms zijn bijvoorbeeld niet alle verzekeringen inbegrepen, terwijl er andere keren extra kosten worden aangerekend. Ga ook na of er een gps in de wagen aanwezig is.

Rondreis Zuid Afrika - 125+ Rondreizen In Zuid Afrika

Let enkel op voor auto-inbraken en laat geen bagage op de achterbank liggen. Ook ’s nachts rijden is om gelijkaardige redenen niet aangeraden..Onder andere een vaccin tegen DTP en Hepatitis A is toch wel aangeraden. Eventueel laat je je ook vaccineren tegen gele koorts. Daarvoor kan je onder andere terecht bij het Tropen Centrum AMC in Amsterdam of Antwerpen.

Vervolgens zal je ook voldoende DEET moeten gebruiken, beschermende kleding moeten dragen en voeg je best ook malariapillen aan je reisapotheek toe. Denk niet dat een fleece je wel zal beschermen, want de Zuid-Afrikaanse muggen zijn echte doorzetters. Let ten slotte op voor de halfbakken hygiëne in Zuid-Afrika. Sommige hotels geven aan dat je water uit de kraan mag drinken, maar de opvattingen over hygiëne zijn er toch van een andere orde dan wat we in Nederland gewoon zijn - vakantie Drakensbergen.

Zuid-afrika - Rondreis Voor 14 Dagen

Je zal de servicekost dan ook niet op het bonnetje terugvinden. Wel zijn fooien er op zijn zachtst gezegd gebruikelijk. Niet alleen horecamedewerkers maar zelfs pompbedienden en parkeerwachters verwachten een fooi. Je hoeft daar natuurlijk niet mee te overdrijven. Een zal al blij zijn met een fooi van vijf tot zes rand.

Indien je in een is, volstaat een fooi van vijftig rand per persoon per dag. geef je dan weer een fooi van ongeveer honderd rand per persoon per dag en een tracker zal ten slotte blij zijn met vijftig rand per persoon per dag. Maar laat jouw tevredenheid natuurlijk ook de hoogte van de fooi bepalen.

Ervaringen & Reisverslagen Zuid-afrika - 27vakantiedagen

Rondreis Zuid-Afrika   Groepsreizen   Unieke reizen met SawadeeRondreis Zuid-Afrika en Mozambique - Reizen op maat Out in Africa


Schitterende rondreis door Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe en Botswana voor  €422914-daagse Groepsrondreis Zuid-Afrika en Swaziland Sawadee


Maar ga dan ook niet kafferen, want dat verpest de reis voor iedereen. Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, dan geniet je het meeste van je vakantie! Vertrek je op reis, vergeet dan zeker niet onze gratis ebooks te downloaden ons met een handige inpaklijst en reisapotheek of een van de 125 gratis reisgidsen.? Download alvast een van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis..Zuid-Afrika is een van de mooiste landen ter wereld. Met uitgestrekte landschappen, hippe steden, ongerepte stranden, spectaculair wildlife en toffe activiteiten, is die een bestemming voor iedereen. Het heeft mij in alle opzichten positief verrast. Mijn reis door Zuid-Afrika was een onvergetelijk avontuur in een van de mooiste landen die ik ooit heb bezocht.

Roadtrip Zuid-afrika - De Ideale Reisroute Voor 2 Weken

Het land biedt alles wat je zoekt. Prachtige natuur, heerlijk eten, mooie stranden en vriendelijke mensen. Veel mensen ‘worstelen’ nog wel eens met hun route door Zuid-Afrika. Daarom delen wij graag onze route. Voordat we onze route door Zuid-Afrika met jullie delen is het handig om te weten hoe lang we precies zijn geweest.

Dag 1 – Amsterdam ➜ Johannesburg De eerste dag is meestal nooit echt spannend. Tenminste… het is een hoop zitten, wachten en nog eens zitten. Wij kozen er voor om naar Johannesburg te vliegen, daar een auto te huren en naar Kaapstad te rijden. De auto hebben we ingeleverd in Kaapstad en we vlogen daarna terug naar Johannesburg.

Rondreis Zuid-afrika En Mozambique

p duurder. Dit was een goedkopere optie 🙂 Dag 2 – Aankomst Johannesburg ➜ Graskop Eigenlijk is dit nog steeds onze eerste dag aangezien we geen oog dicht hebben gedaan in het vliegtuig. Wij besloten ons route door Zuid-Afrika te beginnen met de Panoramaroute in Graskop en Johannesburg over te slaan.

Kruger Cliffs lodge near the Kruger national park

Kruger Cliffs Hoedspruit
+27157930259
Kruger lodge

We kwamen tegen het eind van de middag aan in Graskop. 4,5 uur rijden (395 kilometer) Dag 3 – Graskop Panoramaroute De eerste dag in Graskop besloten we de bekende Panoramaroute te rijden. Een van de bekendste routes in Zuid-Afrika en een must als je in deze regio bent. Wij vonden het in ieder geval een heel goed begin van onze reis door Zuid-Afrika.

Rondreis Zuid-afrika - Individueel

We wilden in eerste instantie een boottocht maken over de Blyde River omdat je dan de canyons van onder ziet in plaats van vanaf de top. Helaas hebben we de plek waar de boot vertrekt nooit gehaald door politiecontrole en een lekke band 🙂 Goed begin van onze route door Zuid-Afrika.

Zo zijn wij een stuk doorgereden en kwamen we op de Abel Erasmus Pass uit. Als je de tijd hebt raden we zeker aan deze Pass aan je route toe te voegen. Het is wel wat verder rijden, maar de uitzichten onderweg zijn wederom prachtig. Je zou een klein deel van de pass kunnen rijden.

Vergelijk Alle Zuid-afrika Rondreizen

Je kunt niet naar Zuid-Afrika reizen en niet naar Krugerpark gaan. Wij besloten niet in Krugerpark te slapen om verschillende redenen. De belangrijkste reden is de prijs. Daarnaast is Krugerpark mooi, maar niet het enige nationale park van het land. We kozen er daarom voor om 2 nachten in Hazyview te overnachten.

Groepsrondreis Zuid-Afrika - Op avontuur door Zuid-Afrika (21 dagen) -  AfrikaPLUSRondreis R26 - Top Zuid-Afrika vakantie!


Aangezien we al vroeg bij Krugerpark waren besloten we deze dag zelf door Krugerpark te rijden. Je kunt overal een safari boeken, maar wij vonden het leuker om met onze eigen auto door het park te rijden. We zijn rond 17:00 uur Krugerpark uitgereden om voor het donker bij onze accommodatie te zijn.

Rondreizen Zuid-afrika - De Wereld In ééN Land

wij betaalde ongeveer €65 p. p. voor de safari Dag 7 – Kruger (Hazyview) ➜ St. Lucia Dag 7 was een lange, lange, lange dag! We besloten om van Kruger naar St. Lucia te rijden aan de kust van Zuid-Afrika. Met ruim 600 kilometer was dit het langste stuk dat we hebben gereden tijdens deze route door Zuid-Afrika.

Navigation

Home

Latest Posts

Vakantie Midden-Oosten

Published Mar 02, 22
8 min read

Reis Finland September

Published Feb 22, 22
8 min read